Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Örebro travbana

Örebro travbana

  • av
Örebro travbana

Örebro travbana hade sin invigning redan 1954 av en grupp kallad Örebro Travsällskap. Banan är 1000 meter vilket är standard för många banor i Sverige. Deras främsta lopp är Örebro Intn’l vilket är en väldigt lång distans på 3140 meter. De har dessutom ett lopp som kallas Svampen sedan 2011. Det är ett insatslopp för 2-åriga varmblod. Väldigt många travtränare har sin bas i Örebro så det är helt naturligt att det finns en travbana där. Det är också en bra utgångspunkt för att enkelt kunna ta sig till andra travbanor i Sverige. 

Stora tävlingar på Örebro travbana

Den första gången som man introducerade Örebro Intn’l var 2003. Då vann en häst vid namn Equator Damhus. Sedan dess har många kända hästar sprungit hem segern på den välkända banan. Om du vill se exakt vilka tävlingar som går av stapeln på Örebro travbana kan du gå in på deras hemsida och titta i kalendern. Där finns alla tävlingsdagar representerade. Där kan du även köpa biljett om du skulle vilja se ett event live. De flesta kör bil till travet men det går även att åka buss från Örebro centrum. 

Flera restauranger att välja bland

Att besöka Örebro travbana är en rolig upplevelse för de flesta. De har till exempel flera olika restauranger vilka du även kan abonnera. På vissa har du även en perfekt utsikt över banan. Då kan du spela på hästarna samtidigt som du avnjuter en god middag. Det finns även ett mysigt sommartält där de brukar grilla under sommarmånaderna. Det finns något för alla med andra ord.