Hoppa till innehåll

V5

Har du aldrig hört talas om V5 tidigare? Det är inte så konstigt då denna spelform inte får lika mycket publicitet som andra spel hos ATG. Dock är det faktiskt ett av de äldsta spelen som de har att erbjuda. Första loppet kunde ses på Jägersro år 1959 och mycket har hänt sedan dess. Trots att det inte är den populäraste spelformen är omsättningen fortfarande ganska hög. Det går dessutom att spela flera gånger om dagen, en gång vid lunch och en gång lite senare på kvällen. 

Det som är roligt med V5 är att du inte alltid bettar på travet. Du kan även betta på galopptävlingar vissa dagar. Det gör att du får lite mer omväxling och upptäcker nya hästar och kuskar. Om det skrällar lite har du dessutom chans på miljonutdelning.

V5

V5 handlar om fem lopp

När du ska spela V5 ska du ta ut rätt vinnare i fem utvalda lopp. Skulle det inte finnas någon vinnare med fem rätt för dagen kommer vinsten fördelas bland de med fyra rätt. Dock är det inte särskilt ofta ingen prickar in fem rätt. Det kan dock vara bra att veta vad som händer vid dessa tillfällen. 

V5 är populärast kring lunch och som kombination i V75. Många som ryker i det första loppet i V75 slänger in en V5:a för att fortfarande vara med i tävlingen. Det är också bra att spela en V5:a om du upptäcker att du har glömt en eller flera viktiga hästar på din första kupong.

Lämna in din V5-kupong i tid

Det är alltid spelstopp i samband med att det första loppet på kupongen börjar. Därför är det en god idé att börja ta ut sina hästar i tid. Börja kolla på startlistorna och läs om vilka som förutspås bli vinnare för dagen. Det är 1 krona per rad som gäller. Du kan antingen spika hästar eller ta med flera alternativ för varje lopp. Det beror ofta lite på hur startlistan ser ut för dagen. 

Så snart du har lämnat in din kupong är det inte möjligt att ändra sig. Därför är det bäst att kolla igenom den en sista gång så du inte har glömt någon solklar favorit. Om du spelar hos ATG hamnar kupongen under “mina spel”. Där kan du när som helst ta fram den och kolla hur det går i de olika loppen. 

Tippa själv eller lämna in en Harry Boy

Visst är det kul att ta ut hästar på egen hand men det är absolut ingen nödvändighet. För den som bara vill betala en summa och låta någon annan sköta tippandet finns Harry Boy. Det är ett system där en dator simulator plockar ut en kupong åt dig. Det baseras på hur mycket du väljer att tippa för. Det finns väldigt många spelare som har blivit vinnare genom åren via en Harry Boy bara turen är på rätt sida.

Så tänker andra spela på V5

Ett annat alternativ till att köpa en Harry Boy är att läsa andras tankar och speltips. Det är mycket som ska stämma för att en häst ska vinna eller inte. Även i lopp där allt talar för en favorit kan det skrälla. Om du då har lyckats pricka in den skrällen har du ett riktigt bra utgångsläge. 

Många gånger är V5 en del av V86 eller V75. Du kommer därför hitta fler speltips om du söker på dessa loppen. Det är populära spelformer hos ATG och många sitter i en hel vecka och analyserar de olika loppen.

Hitta dina senaste V5-resultat

Det enklaste sättet att hitta gamla resultat på V5 är att kolla på ATG.com. De har länge varit ledande inom svensk travsport och har en egen resultatkalender. Där fyller du bara i vilket lopp du vill se, alltså V5 och det aktuella datumet. Sedan får du upp resultatet på några sekunder. Alltså behöver du inte oroa dig som du skulle hitta en gammal kupong i en byrålåda eller kanske i plånboken.

Vanliga frågor och svar om V5

Självklart! Det är bara du själv som bestämmer hur många kuponger du vill spela på samtidigt. 

Nej, det är det inte. Exakt hur mycket du vinner beror på vilka hästar som vinner och hur mycket du har spelat. Du kommer även vinna mer om du är ensam vinnare.

Det är lite olika från dag till dag. Normalt så finns det en V5:a kring lunch och en på kvällen. Om du vill veta den exakta starttiden hittar du den informationen hos ATG.com.