Hoppa till innehåll

Grand Slam 75

Ett av de mest prestigefyllda spelen inom svensk travsport är Grand Slam 75. Du brukar även kunna se det under förkortningen GS75. Du kan spela på det en gång i veckan på söndagar och har chansen på riktigt stora vinster. Det är även en ganska ny spelform då första loppet genomfördes 2017. Det är inte en del av V75 utan en spelform som står helt på egna ben.

Grand slam 75

Grand Slam 75 Ska inte förväxlas med V75

Ett vanligt misstag många gör är att de tror GS75 är en del av den vanliga V75-tävlingen. Det är inte så konstigt med tanke på att det finns vissa likheter mellan de båda spelformerna. Du ska plocka ut hästarna i sju lopp och måste ha minst 5 rätt för att vinna. Det är dessutom ganska dyrt att spela på Grand Slam 75 så här gäller det verkligen att du kollar ut vilka hästar som är värda att spela på.

Spelstopp är alltid klockan 15.00 så var ute i god tid när du ska lämna in din kupong. Om du vill kan du lämna in den redan på onsdag i samma vecka. Dock har du då inte möjligheten att se vad andra har spelat på. Därför kan hästarnas odds vara lite missvisande. Många väljer att lämna in sin kupong på lördag eller tidigt på söndagen.

Höga vinster i omlopp

Det som gör att många lockas till Grand slam 75 är att du har chansen på höga vinster. Om du är den enda som står med 7 rätt när spelomgången är slut kommer du få in minst 10 miljoner kronor på ditt konto. Det gäller dock bara när loppen körs på valfri bana i Sverige. Skulle loppen gå på en bana utomlands så är den garanterade summan bara 5 miljoner kronor. Det är något som ATG har sänkt under de senaste åren. 

Genom åren finns det flera duktiga travtippare som har lyckats pricka in 7 rätt och kammat hem en riktig miljonvinst. Det som de har gemensamt är att de är pålästa och försöker hitta så mycket information om loppen som möjligt.

Grand Slam 75 räknas som en av de svåraste spelformerna

GS75 är en riktig utmaning inom svensk travsport och brukar räknas som det svåraste travet du kan spela på. Den stora anledningen till det är att radpriset är mycket dyrare än vad du kanske är van vid. Du måste antingen ta ut få hästar eller tippa för en stor summa. Du ser det exakta priset om du lämnar in din kupong direkt på nätet. 

Det går även att spela GS75 hos ett ombud. Då tar du en kupong och fyller i den själv på plats. Då är det bra att själv hålla koll på priset så det inte sticker iväg allt för mycket. Om du inte själv vet hur du ska göra kan du alltid fråga i kassan hos det ombud där du spelar. De kan se det totala priset på några få sekunder.

Så får du ner priset

Det finns ett sätt du kan få ner priset på din spelkupong och det är genom att spela reducerat. Då får du en billigare kupong men det är fler tips som måste stämma för att du ska få utdelning. Det kan verka lite krångligt första gången du gör det men efter ett par gånger kommer du förstå hur det fungerar. 

Ett annat sätt du kan tippa på Grand Slam 75 är att köpa en Harry Boy eller gå med i ett andelslag. Du får inte ned priset men du låter någon annan ta ut hästarna åt dig. Det sparar dig mycket tid eftersom du inte själv behöver läsa på om vilka hästar som har vinstchans.

Växer i popularitet

Grand Slam 75 är en spelform som bara växer i popularitet, främst på grund av de väldigt höga prispengarna. Därför blir det lättare att hitta andelslag eller speltips. För att bli riktigt bra på trav måste du ha tålamod. Därför rekommenderar vi att du tar del av den information som finns några dagar i förtid. Då har du mycket tid på dig att göra analyser.

Vanliga frågor och svar om Grand Slam 75

Det går att spela på loppet en gång i veckan. Det går alltid på söndagar klockan 15.00.

Nej, det gör det inte. Detta är en egen tävling som kan gå både i Sverige och i utlandet. 

Då är du garanterad minst 10 miljoner om tävlingen körs i Sverige. Skulle tävlingen köras i utlandet sjunker den summan till 5 miljoner.