Hoppa till innehåll

V65

V65 anses vara en riktig klassiker inom svensk travsport och var länge höjdpunkten på lördagar. Loppet körs än idag men det har ändrat sig lite genom åren. Den första lanseringen skedde 1974 så detta är ett lopp som hängt med  många år. Det fick dock flytta på sig när man lanserade V75 vilket idag är den mest kända spelformen. Idag går det spela på V65 flera dagar i veckan om du vill. 

För att vinna på V65 ska du ha minst fem rätt och helst sex rätt. Om ingen skulle pricka in max antal rätt kommer vinsten istället delas ut till de som sitter med fem rätt. Vinstsumman är aldrig densamma utan grundar sig på hur det går i den enskilda omgången. Det beror även på om du är ensam vinnare eller inte.

V65

Börja spela på V65 direkt

V65 fungerar i princip som alla andra travkuponger. Du plockar ut de hästar som du tror kan vinna loppet och lämnar in din bången. Numera är radpriset en krona vilket betyder att det snabbt kan bli kostsamt om du ska ha med flera hästar i varje lopp. Vårt första tips är därför att försöka plocka ut minst 1 spik. Om du inte är bekant med begreppet spik så är det alltså lopp där du endast väljer en häst. 

Det är bara de som har fem och sex rätt som får vara med och dela på prispotten. Har du fyra rätt får du alltså försöka igen nästa omgång. Skulle det inte finnas någon vinnare alls kommer hela summan flytta över till den nästkommande spelomgången. Då ska du passa på att spela eftersom det då är jackpotutdelning.

Få ner det totala priset med ett reducerat tips

Om du börjar plocka ut lite hästar på V65 kommer priset stiga väldigt snabbt. Har du då en lite mindre budget kan du istället överväga att spela ett reducerat tips. Även proffsen brukar spela reducerat då det är väldigt användbart. Du kan läsa på innan start hur det fungerar att spela reducerat så du har lite mer att gå på. För att du ska vinna måste du ha ett visst antal rätt “inom ramen”. Det är det som kan vara lite svårt att förstå de första gångerna.

 

Det finns en stor fördel med att spela reducerat och det är att du kan lägga ner lite extra pengar på de hästar som du verkligen tror på. För att du ska maximera dina chanser på ett reducerat tips måste du vara påläst till 100%. Eftersom V65 är en av de populäraste tävlingarna finns det massa information att gå på. Det kan vara allt från vilken banposition som är den bästa till hur det har gått för en häst i de senaste loppen. Sådant kan spela stor roll när det handlar om vem som kommer springa hem loppet.

Spela V65 online hos ATG

Vill du spela på V65 utan att behöva leta upp ett ombud är det enklast att logga in direkt på ATG.com. Om du inte redan har ett konto kan du skapa ett på några få minuter. Så snart du är inloggad kan du välja V65 i menyn och få upp nästkommande omgång. Där ser du startlistorna och kan även lämna in ditt spel direkt. När du väljer en häst kommer den bli grönmarkerad på din spelkupong. Det går att välja hur många hästar som helst men det blir dyrare för varje häst. Du ser hela tiden vad din kupong kommer kosta totalt längst ner på sidan. Därför måste du även sätta in tillräckligt med pengar innan du kan lämna in kupongen.

Så kan du spela tillsammans med andra

Eftersom det är ganska dyrt att ta ut flera hästar själv är det populärt att köpa in sig i ett lag och köpa andelar. Det är även möjligt till V65. Normalt finns det väldigt många lag så det är bara att välja och vraka. Varje lag har en lagkapten som tar ut hästarna och ansvarar för att lämna in spelet i tid. Det krävs dock att alla andelar blir utsålda för att de ska kunna lämna in kupongen. Om inte. så får du pengarna tillbaka. 

Vanliga frågor och svar om V65

Det kördes 1974 så det är en spelform som har funnits en längre tid. 

Nej, du kan även spela hos ett ombud eller hos en annan sajt som erbjuder trav. 

Nej, många gånger vinner du även på fem rätt men det beror även på hur resterande spelare har tippat.