Hoppa till innehåll

Andelsspel på ATG tillsammans

Om du är en av de som har kunskaper inom svensk travsport och varje dag och vecka följer allt som händer på travbanorna? Ja, då skulle vi säga att du passar in i vår grupp av spelare. Något som du också känner till i det fallet, är hur mycket tid det hela kan ta. Här kanske du sitter uppe sena kväller efter jobbet och söker finna de rätta vinnarna. Ofta resulterar det i stora system och dyra spelkostnader. Kanske är det så att du skulle prova att ett andelsspel på ATG Tillsammans.

Att hela tiden spela på egen hand och lita på dina egna kunskaper eller instinkter är något som passar vissa spelare. Andra kommer vilja vidga sina vyer, vilket leder till att de söker hjälp från andra källor inom svensk travsport. Många gånger kan det då vara bra att ta hjälp av andra spelare. En hjälp som du kan få, genom att ingå o ett bolagsspel eller andelsspel.

Dagens dubbel

Vad är ett andelsspel?

Det första vi måste reda ut är vad ett andelsspel verkligen är. Låt oss säga så här. När du skapar raden och lägger in ditt tips, betalar du normalt sett hela kostnaden på egen hand. Här är det bara dina kunskaper som varit med och bestämt, vilket leder till högre spelkostnader.

Ett andelsspel är istället något som du kan gå tillsammans med hela familjen, vänner och bekanta eller i vissa fall helt okända människor. Om vi till att börja med håller oss till familjen och bästa vännerna. Kanske vi kan gå så långt som till spelklubben med arbetskamraterna.

Här kan det då vara så att en person har ansvaret att skapa ett system för alla, ni turas om att skapa systemet eller att alla sitter tillsammans och klurar ut ett spelsystem. Vad vi talar om här är en grupp som träffar varandra, vilket givetvis skapar en trivsam samvaro.

Dock kan det också vara helt okända människor som är med och delar på ett spelsystem för trav och galopp. Här kan det vara via et spelbutik som säljer delar av ett system. Numera kan det också vara via ATG Tillsammans, som är en plats där du kan delta i olika systemspel.

Varför det heter andelsspel, är att du är med och delar på en andel av systemet. Ofta är varje system uppdelat i tio olika andelar. Här finns det sedan chansen att köpa en eller flera andelar i systemet. För varje andel du äger är du således berättigad till 10 % av en eventuell vinst.

Det bästa med allt är att du är med på ett stort system med större chans att vinna och betalar också bara 10 % av kostnaden per andel.

Vad är ATG Tillsammans?

Ovan har vi förklarat vad ett andelsystem är och att det är uppdelat i mindre andelar. Normalt sett finns det en ansvarig person för systemet som lämnar in systemet. Något som ofta medför att denne får betala hela kostnaden för spelsystemet och sedan sälja eller hämta in betalning för varje andel i efterhand.

Här blir det då bara en fördel för alla de som bara behöver betala för sin eller sina andelar i efterhand. Om du istället väljer att spela ATG Tillsammans, kommer alla kunna betala sin del innan tipsraden lämnas in. Något som ger fördelen att alla kan slippa ligga ute med mera pengar än nödvändigt.

Grundtanken med ATG Tillsammans, var att familj och vänner över hela landet skulle kunna gå tillsammans och spela. Här skulle de slippa ligga ute med pengar eller utföra transaktioner till varandras bankkonton.

Här betyder det alltså att en person som skapat ett system, måste sälja slut på alla andelar innan systemet träder i kraft och lämnas in. Alla som använder ATG Tillsammans och deltar i ett andelsystem måste därför äga ett registrerat spelkonto.

Vid vinst på ATG Tillsammans

Om det skulle vara så att ett system där olika personer har olika antal andelar sedan skulle gå med vinst. Då kommer automatiskt vinsten att delas ut i rätt proportioner mellan alla som äger andelar i det vinnande systemet.

På så sätt spelar det ingen roll om det handlar om vänner och bekanta som går samman i ett adelsspel på ATG Tillsammans, eller om det handlar om totalt okända personer. Allt finns registrerat och alla vinster betalas ut automatiskt till deras rättmätige ägare.

Så skapar du ett adelsystem hos ATG Tillsammans

Det finns olika sätt att spela genom att använda ATG Tillsammans. Här finns det redan lag och spelexperter, vilka du kan använda dig av och köpa andelar i redan klara system. Vill du skapa ett eget system, behöver du också skapa en egen andelslag.

I det fallet handlar det helt enkelt om att du måste ha personer som är intresserade i ditt spelsystem. Detta, då du som inte säljer alla andelar i systemet inte heller kan registrera det. Ja, såvida du inte går in och köper upp de resterande delarna på egen hand.

Så köper du andelar hos ATG Tillsammans

Det faktum att ATG Tillsammans blivit så populärt, har skapat en stor hype. Det har i sin tur lett till att du idag kan köpa andelar i stort sett i alla förekommande spelformer hos ATG. Dock finns det en stor skillnad som har lett till förändring.

I början hittade du alla andelsystem på ATG Tillsammans, vilket ledde till att det helt enkelt blev för mycket på en och samma plats. Idag får du välja om du ska lita på experter eller på enskilda privata spelsystem.

Numera är även proffsspelare och spelombud med och skapar andelsystem och spellag hos ATG. Det har lett till att du numera hittar experttipsen direkt på ATG´s hemsida. Det, medan du fortfarande hittar du många spännande och intressanta amatörtipsen på ATG Tillsammans.

Registrering och inloggning på ATG Tillsammans

Att registrera, logga in och använda sig av ATG Tillsammans är mycket enkelt. Här sker allting automatiskt med säker användning av banklegitimation. Något som betyder att du slipper uppge några personliga och känsliga uppgifter manuellt.

 1. Gå till ATG.se och logga in. Vidare väljer du sedan om du vill söka bland butiksandelar eller ATG Tillsammans.
 2. För att legitimera dig har du två olika val. Antingen använder du ditt svenska BankID, eller så går det också att legitimera dig med Freja eID.
 3. Andvänd BankID så kommer du få uppge ditt personnummer, vilket sedan startar Mobilt BankID i din telefon eller applikationen i din dator.
 4. Godkänn genom att signera med ditt BankID.
 5. Du är nu inloggad på ATG och behöver bara följa instruktionerna, där du kan klicka på butiksandelar eller ATGT Tillsammans.
 6. Söker du experter och butiksandelar är det bra att veta namnet på laget eller butiken.
 7. Klicka dig fram till ett intressant alternativ, för att sedan gå med genom att klicka på ikonen uppe i det högre hörnet.

Information om olika spelsystem

För att du ska kunna välja rätt spelsystem, måste du även kunna få den information du behöver i det fallet finns det vissa viktiga faktorer som du enkelt finner för varje andelsystem på ATG.se.

 • Sista köp: Här får du reda på när möjligheten för dig att köpa en andel tar slut. Oftast kommer det att vara så nära inpå spelstopp som det är möjligt. Något som ger dig chansen att leta ända fram till tidpunkten för den stora avgörelsen.
 • Avgift hos ombud: De flesta system kommer att vara förknippade med en avgift. Vid speciella mycket populära system, kan avgiften vara högre. I normala fall kommer det enbart att vara en del av inlämningsavgiften.
 • Storlek på systemet: Givetvis kommer du att kunna se och studera hela systemet i sin helhet. Det första du ser vid sidan, är dock hur många rader det ligger på. Något som också kommer att påverka det slutliga priset för varje andel.
 • Pris per andel: Beroende på hur stort och omfattande ett spelsystem är, kommer det att delas upp i olika många andelar. Det allra vanligaste är att ett system och adelsspel innehåller 10 andelar. Är det sedan så att många köper, kan det finnas flera system eller flera andelar per system.

Lär dig förstå allt på ATG Tillsammans

Att känna till allt inom svensk travsport är inte det lättaste. Inom själva travsporten finns det redan en rad olika termer som du måste känna till. Är det sedan så att du väljer att spela adelsspel hos ATG Tillsammans eller Butiksandelar. Ja, då tillkommer en helt ny ordlista som du måste lära dig känna.

 • Preliminär kupong: Du som, eller en, spelläggare har möjligheter att välja att dela en preliminär tipsrad innan loppen går. Här kan du se den preliminära raden, vilket i slutändan kan leda till vissa justeringar. Dock har du alltid möjligheter att se den rätta raden innan du ansluter till systemet.
 • Ombudsavgift: Här handlar det om två olika delar. För det första handlar det om den normala inlämningsavgiften. Vissa gånger handlar det om experttips, där de lägger ned mycket jobb. I det fallet kan det tillkomma en procentuell extra avgift.
 • Butiksandelar: I och med att ATG Tillsammans numera enbart innehåller privata tillsammanslag, kommer det att finnas något som heter Butiksandelar. Det är här du hittar expert lagen och alla spelbutiker som erbjuder andelspel.
 • Varvade andelspel: Här handlar det om motsatsen till ett exklusivt system. Något som betyder att det kan finnas 10 andelar till att börja med. Skulle det hela sälja slut, kan ett nytt likadant system med nya andelar skapas.
 • Lagkapten: Det här är personen som grundade laget som skapar systemen. Här behöver det inte vara så att han fortfarande är kvar, utan kan bara vara en referens av historiskt värde.
 • Spelläggare: En person som är utvald av spellaget att skapa systemet. Här kan det vara en fast person som alltid skapar systemen. Alternativt kan laget välja ut ny spelläggare för varje nu vecka eller spelomgång.

Spela V75 Tillsammans

En av de mest kända och populära spelformerna hos ATG Tillsammans är V75. Här kommer alla att kunna få tid att ta en paus i livet och sätta sig ned för att se lite direktsänt trav. Varje lördag är det folkfest i Sverige för alla de som älskar svenskt travsport.

Något som naturligtvis leder till att du hittar massor av andelspel som bygger på ett system för kommande lördags stora travfest. Det gäller både i avdelningen för butiksandelar och i ATG Tillsammans.

När du vill spela V75 och ha stora chanser till vinst utan att behöva betala enorma belopp för ett privat system. Ja, då är experternas andelsystem i Butiksandelar på ATG.se verkligen något att se till. Här kan du få vara med på ett system med flera tusen rader, för bara några hundralappar.

Olika sätt att rätta raden

Att köpa ett andelspel är naturligtvis spännande i sig. Här har du kollat runt och sett ut ett system som du har förtroende för. Alternativt, köper du systemet från ett och samma lag eller butik varje gång. Kanske är det till och med din kvartersbutik, med du väljer att köpa bekvämt online.

Hur du än köper ditt adelspel på ATG Tillsammans eller i Butiksandelar, kommer det roligaste vara att rätta raden. Det gör du givetvis bäst genom att logga in på ATG.se och se allt live. Här kan du göra det med hjälp av live stream hos ATG Live.

Är det så att du köper andelen i din spelbutik, kanske de anordnar möjligheter för hela laget att se ATG Live i butiken. I det fallet är det givet att det blir mera spänning och känsla att se allting tillsammans.

Sammanfattning av ATG Tillsammans

Här har du fått reda på ett nytt och annorlunda sätt att spela andelspel på svensk travsport. Kanske visste du tidigare bara att din spelbutik sålde andelar. Genom ATG Tillsammans och Butiksandelar på ATG.se kan du nå andelspel i hela Sverige.

På så sätt har du en chans att hitta de riktiga experttipsen, där du kan vara med på en eller flera andelar. En chans för dig att vara med på stora spelsystem utan att behöva betala allt ur egen ficka. Ett sätt att spela där alla kan ha roligt med ATG Tillsammans och dela på vinsten.