Hoppa till innehåll

V64 Tips

Att spela på trav och galopp är ett stort intresse för många svenskar. Det intresset bredde ut sig kraftigt efter att ATG grundades 1974. Sedan dess har de varit det stora spelbolaget inom svensk travsport och en stor informationskälla. Här ska vi se på en av de mest spelade och populära spelformerna hos ATG. Det handlar då om V64, som är en utveckling av föregångaren V65. Lär vidare och lär dig allt om V64 och hur du blir bättre på att lägga rader med större chanser att vinna.

Grand slam 75

Vi lär dig allt om V64

Att ATG erbjuder många olika typer av tips och spelformer, det vet de flesta. En av de mest populära och spelade är V64. Här handlar det om en spelform du normalt sett kan spela alla dagar i veckan utom onsdagar och lördagar.

Själva spelet bygger på att du ska finna vinnaren i de sex lopp som ingår i tipsraden. V64 spelas på olika platser i landet varje dag, vilket gör att du finner stor variation bland kuskar och ekipage. När du spelar den vanliga versionen av V64 kan du vinna på sex, fem och fyra rätt.

Vid sidan av det finns ett alternativ, där du kan pricka för att du bara spelar för att vinna om du får sex rätt. Det blir då likadant som GS75, som går på söndagar. Något som också gör att du har chansen att vinna 2,5 gånger den normala vinsten.

När vi säger att V64 är bland de mest populära spelformerna hos ATG, så ljuger vi lite grann. Här är det faktiskt den mest spelade varianten på vardagar. Det är mycket vanligt att omsättningen på V64 ligger mellan 5 – 15 miljoner kronor.

När du vill spela V64 finns det en rad olika sätt du kan göra det på, vilket vi förklarar vidare nedan. Något som är konstant är starttiden, som normalt är 19.30, förutom på fredagar då loppen startar 20.30.

V64 historia – Svensk travsport

Redan 1974 då de lanserade spelbolaget ATG, börjar historien om V64. Då hette det V65 och kördes för första gången den 18:e augusti på Solvalla travbana. Som kuriosa var det hästen Rodetta styrd av kusken Hans Owe Sundberg som vann det första loppet.

Det hela skulle pågå som det stora spelet på lördagar, fram till oktober 1993 då V75 tog över underhållningen på lördagar. Idag kan du fortfarande spela V65 som avgörs ett antal dagar varje vecka på olika trav och galoppbanor i Sverige.

Det skulle dröja ända till den 23 november 2011 innan V64 blev det spel som tog över på onsdagar istället för V65. Under årens lopp har dock V64 blivit så populärt att det tagit en plats vid sidan av självaste V5, som alla vet går att spela varje dag året runt.

Faktum är att intresset för svensk travsport ökat på alla fronter. Något som har gjort att det idag finns fantastiska vinst potter och ibland gigantiska jackpottar att hämta för lyckliga vinnare.

Så spelar du V64

Egentligen skiljer sig inte sättet att spela V64 från något av de andra tipsen som ATG erbjuder. Det finns dock en märkbar skillnad och det är ett dyrare rad pris om du jämför med V75. När du spelar V75 kostar det bara 50 öre raden, medan V64 ligger på det dubbla med 1 krona per rad.

Spelet går ut på att du ska pricka in sex rätt, vilket då betyder att du måste hitta vinnaren i alla loppen som ingår i tipsraden. Om du är en ensam vinnare med sex rätt, kommer du att få hela vinst potten och är det flera får ni dela på den.

Den totala potten delas upp med 40 % till sex rätt, 20 % till fem rätt och 40 % till alla med fyra rätt. Om ingen spelare får sex rätt, går potten över till nästa omgång, vilket betyder en förstärkt jackpot.

För att ha chansen att vinna lite mera än andra vid sex rätt, kan du välja att bara satsa på det, vilket gör att du vinner 2,5 gånger den tilldelade vinstsumman för sex rätt. Nedan ska vi gå in på hur du kan spela V64.

Enkelrader

När det gäller tips i olika former, finns det de som bara tippar för att det är roligt. Här kan det till och med vara så att de har något de kallar för stående rader. I det fallet handlar det om att de alltid väljer ut samma nummer på hästarna i varje lopp och spelomgång vecka efter vecka.

I det fallet spelar de oftast något vi kallar för enkelrader. Här handlar det om ett sätt att spela som är mycket svårt att pricka in sex rätt med. Detta, då du enbart kan välja en häst i varje lopp. Är det så att du bara spelar för att det är roligt och sätter all tro till Fru Fortuna? Ja, då kan även det vara ett bra sätt att spela på.

Systemspel

Det vanligaste av allt, när det gäller spel inom svensk travsport, är systemspel. Det här är det mest populära valet för alla som har ett intresse och lägger ned lite tid på att forma sina rader. Det handlar helt enkelt om att gardera upp sig mot förluster.

Hur mycket du vill gardera upp dig är helt upp till dig och din egen ekonomi. Att spela systemspel betyder att du kan välja flera hästar som alternativ att vinna varje lopp. Nackdelen med ett systemspel, blir att det kostar mera.

Som exempel kan vi ta ett system med följande antal hästar i varje lopp:

2 x 2 x 3 x 4 x 2 x 3. Som du direkt ser multipliceras antalet hästar i varje lopp med varandra. Något som i exempelsystemet ger en total av 288. I det fallet motsvarar den siffran antalet rader som systemet utgör. Ett sådant system kostar således 288 kronor att lämna in.

Om det är en svår tipsomgång kan det krav många hästar i vissa lopp, medan andra kan se ganska givna ut. I det fallet går det att spela med något vi kallar spikar, vilket betyder vissa lopp med bara en häst. Exempelvis: 5 x 4 x 3 x 1 x 3 x 1, vilket ger totalt 180 rader.

Givetvis blir ett system med två spikar ganska så ihåligt och svagt, varför de flesta välja att bara ha en spik i sin tipsrad.

Reducerade system

Något som också går att spela är det som vi kallar reducerade system. Här är det i grund och botten olika typer av system som är utskrivna på papper i massor av rader. Ett reducerat system kommer inte att täcka alla kombinationer till 100 % som ett vanligt systemspel.

Dock anser många spelare att de ger en bra täckning, samtidigt som de får många rader till ett mycket lägre pris än att spela med kompletta och 100 % täckande system.

Här kan du spela V64

Det finns två olika sätt att spela V64. Det ena är i spelbutiken och det andra är online via ATG.se. I båda fallen behöver du något som kallas för ATG kortet, vilket är precis likadant som när du spelar hos Svenska Spel.

Du som föredrar att spela i spelbutiken kan hitta den i din lokala kvartersbutik, tobaksbutik. Alternativt kommer du också finns många stormarknader som har en förbutik där de erbjuder spel i alla former. Sist men inte minst har alla Pressbyråer Svenska Spel och ATG i sina butiker.

Anledningen till att du väljer spel i butiken, kan vara många. Några av dem är för att träffa spelvänner och likasinnade, medan du också känner att du för bättre överblick av spelprogrammet.

Spela online hos ATG.se

En stor skara spelare föredrar också att spela på svensk travsport online. Det går då att göra via ATG.se. Här finner du också alla de olika spelprogrammen och den information du behöver för att kunna lista ut vinnare i alla loppen.

Fördelen med att spela V64 online hos ATG.se, är att du inte behöver ta på dig och gå ut. Det spelar ingen roll om det regnar, samt att du också hittar massor av tips och information direkt i ATG Play.

Hitta information & V64 tips

För dig som verkligen vill skapa de bästa förutsättningarna för att pricka in alla rätt på V64, finns det olika kanaler att tillgå för att finna heta V64 tips. Viss information hittar du online, medan annan är den som finns i tryckta magasin och dagstidningar.

V64 tips – Stalltips på travbanan

De absolut bästa trav och galopptipsen hittar du alltid direkt på stallbacken. Det är här du kan få direkt information från de som jobbar, kuskar och andra professionella spelare som tar sig dit. Dock är det inte alla som kan vara med på plats varje gång.

Antingen finns det inte tid till det, eller så är det för långt att resa. Det bästa V64 tips du kan få, är att se uppvärmningen direkt på banan. Det är något som verkligen kan ge dig ett bra svar på hur heta de olika ekipagen är för dagen.

V64 tips direkt på ATG.se

Givetvis kommer du som inte har tid att ta dig till travbanan äga möjligheter att ta hjälp av ATG.se. Här kommer du också kunna se uppvärmningen via ATG Live. Dock kan det vara så att du redan lagt din rad, vilket gör att det blir svårt att vara ute i sista minuten.

I alla andra fall är ATG.se en mycket bra källa för V64 tips. Här täcker de allt inom svensk travsport och ser till att alla spelare har tillräckligt med information inför varje lopp.

Speltips i travmagasin och dagstidningar

En annan mycket bra informationskälla för att hålla koll på vad som händer inom svensk travsport är magasin och dagstidningar. När det gäller magasin, finner du här en rad olika trav- och galoppmagasin, som de ger ut varje vecka.

Här täcker de alla de olika tävlingarna och information om banor, kuskar och hästar. De flesta av magasinen har också experter som tippar, vilka kan ha många intressanta och spännande val i sina rader.

Likaså kan det vara med dagstidningar. Här är det i huvudsak Aftonbladet och Expressen som är störst inom området. Dock brukar de inte vara med på daglig nivå, utan täcker enbart V75 samt V86. Vissa gånger kan de vara med och bevaka V64.

Spela V64 tillsammans

Det finns ytterligare ett sätt att spela V64, som vi inte tog upp ovan. Det är att dela på kostnaden för olika systemspel. Det kallar vi med ett enkelt ord andelsspel. Många gånger finner du det direkt i spelbutiken, där handlaren gått samman med flera kunniga spelare.

En annan mycket bra plats för att hitta stora systemspel är ATG Tillsammans. Här kan du själv lägga ut system, eller så kan du kolla in andra och vara med på en andel i de du anser vara något att lita på.

Se och rätta V64

Hur viktigt det än är att spela och att delta, får vi heller inte glömma bort hur viktigt det är att se loppen och rätta. Det är ju det som är det roliga och spännande. Du har gjort grovjobbet och skapa raden eller ditt system. I det fallet finns det två bra sätt att se och rätta ditt V64 tips.

ATG Live & ATG Play

Ditt bästa alternativ, blir att se på ATG Live eller hämta informationen senare från ATG Play. Det är något du kan logga in till direkt i din dator eller mobil på ATG.se. Sedan är det bara att luta sig tillbaka och njuta av spänningen.

Alternativt finns det också många spelbutiker som erbjuder sina spelare ett specifikt rum för V64 tips, där de också sänder loppen via ATG Live på uppkopplade skärmar.

Se loppen i TV4

Som ytterligare ett alternativ sänder TV4 mycket trav i direktsändning. Här beror det lite på vad du har spelat på och vilket tips det handlar om. Något du alltid kan se på Tv4 varje kväll är Dagens Dubbel. Sedan sänder de också svensk travsport gällande V75, V86 samt V65 på specifika dagar.

Är det så att du missar allting av någon anledning, kan du alltid rätta raderna i efterhand direkt på ATG.se eller i en vanlig dagstidning dagen efter.