Hoppa till innehåll

V86

V86 är ett travlopp att bli en vinnare måste du pricka in rätt häst i hela åtta lopp. Den brukar anses som svårare än V75 eftersom det ingår ett extra lopp. Den stora fördelen är dock att det brukar bli väldigt hög vinstutdelning. Du får även utdelning om du får in sju eller sex rätt. V86 är en av de största travtävlingarna i Sverige. Målet är som sagt att få åtta rätt men normalt ger det även utdelning vid sju eller sex rätt. En kupong kostar alltid 25 öre per rad. Det är ett ganska nytt lopp som hade premiär 2011 på Solvalla. Sedan dess går det av stapeln varje onsdag. Loppen körs alltid på fyra utvalda banor i Sverige och två av dessa är Åby och Jägersro.

Om du vill spela på loppen kan du alltid ta del av V86 tips i förväg. Det finns flera experter som analyserar loppen och tipsar om hästar. Det är en bra grund att stå på om du själv inte är så insatt. Du kan även titta på oddsen och se vilka hästar som är tippade att vinna i varje lopp. och du kan även köpa in dig på en andel om du vill. Det är alltså ett spelsystem där du låter andra tippa åt dig. De finns i flera olika prisklasser och med olika antal andelar. Ju färre andelar desto högre vinstutdelning.

V86

Bakgrundshistoria till V86

Loppet gick av stapeln första gången i november 2011 och har sedan dess blivit en favorit bland alla travälskare. Tanken var från början bara att loppet skulle köras i 10 veckor men det blev så populärt att ATG valde att göra det till en permanent grej. 

Normalt så startar det första loppet 20:30 på onsdagskvällen med undantag för sommaren. Då går starten lite tidigare eftersom alla lopp körs på samma bana. Spelformen är i princip densamma som när du spelar på V75 med undantaget för att du väljer ut ett extra lopp. Det är också lite billigare då radpriset ligger på 0.25 kronor. När du spelar på V75 betalar du 0.50 öre per rad.

Så fördelas vinsterna

Vinstpotten baseras på hur många som har spelat för omgången. Den totala vinstsumman fördelas så att de som har åtta rätt får 40%, de som har sju rätt 20% och de som har sex rätt 40%. Det är inte säkert att sex rätt ger någon utdelning. Vinstsumman beror också på om det sker några skrällar. Ju fler skrällar som vinner desto högre blir utdelningen. 

Om ingen vinner så flyttas alla pengar över till nästkommande omgång. Då brukar det vara många fler som spelar. Du betalar aldrig någon vinstskatt på eventuella uttag eftersom ATG är ett svensklicensierat casino.

Så spelar du på V86

Det är väldigt enkelt att börja spela på V86 och svensk travsport i allmänhet. Det första du måste göra är att skapa ett konto hos ATG eller en annan spelsida som erbjuder travet. Det går att lämna in kupongen online eller hos ett ombud. Om du är nybörjare kan det dock vara lite svårt att förstå sig på spelkupongen i början. 

Vill du inte plocka ut dina egna hästar kan du antingen köpa en Harry Boy eller en andel. Om du köper en Harry Boy låter du ATG plocka ut alla hästar åt dig. Det enda du behöver bestämma är summan du ska spela för. Kom ihåg att det inte finns några säkra lopp och att det sker stora skrällar med jämna mellanrum. Därför ska du aldrig spela för pengar som du inte har råd att förlora, även om du köper en Harry Boy eller andel. 

När du spelar andelsspel gör du det tillsammans med andra människor. Flera personer startar sitt egna andelsspel hos ATG och låter andra köpa in sig. Då blir summan som ni spelar för mycket större. Alltså kan man plocka ut fler hästar i varje lopp. Du slipper dessutom läsa på om de olika hästarna och kan låta någon annan sköta själva tippandet.

Vad kostar en spelkupong?

Kostnaden beror på hur många hästar du plockar ut i varje lopp. Vill du komma billigt undan ska du spika en häst i varje lopp. Dock är det väldigt liten vinstchans om du bara plockar ut en häst. Det är inte alltid favoriterna vinner och många lopp är väldigt oförutsägbara. Därför är det bäst att spendera lite mer och ha en blandning av spikar och fler hästar. Dock ska du aldrig spela för pengar som du inte har råd att förlora.

Om du inte vill köpa en andel kan du även fråga vänner och familj om de vill vara med och spela tillsammans. Det är också ett sätt att få ihop en lite större budget.

Läs på om startlistan

För att du ska ha en bra chans i V86 gäller det att läsa på om de olika hästarna och startlistorna. Om du till exempel loggar in på ATG:S hemsida hittar du mycket information varje häst. Du kan bland annat läsa en kommentar om formen och se statistik över hur hästen och kusken har presterat i de senaste loppen. 

Det är inte bara ATG som delar med sig av speltips utan det finns på flera ställen på nätet. Sök gärna information från lite olika tjänster för att bilda dig en bredare uppfattning. Du brukar även kunna hitta speltips i tidningar och liknande. Kom ihåg att det inte är ett måste att plocka ut dina egna hästar. Det finns flera andra alternativ där andra plockar ut kupongen åt dig. Det är ganska tidskrävande att sätta sig in i ett travlopp, och speciellt om du ska göra det varje vecka. Då är det skönt att veta att det finns andra alternativ.

Följ loppen live

När du har lämnat in en kupong är det alltid roligt att följa med i V86 live och förhoppningsvis pricka in dina hästar en efter en. Du kan enkelt hänga med på ATG:s hemsida där de alltid livestreamar loppen. Det som är smidigt med ATG är att de också visar vilka hästar du har i varje lopp. Det gäller även för dina andelskuponger. Då kan vara med och heja fram dina hästar i varje lopp. Du kan även streama från mobilen om du inte är hemma och har tillgång till en dator.

En härlig gemenskap

Du kan spela på V86 själv eller tillsammans med andra. Det är en härlig gemenskap att ta ut en kupong tillsammans och kolla på loppen. Det kan bli ett nöje varje vecka.

Svensk travsport är i ständig utveckling och växer hela tiden i popularitet. Därför kommer det alltid vara stora pengar i omlopp för v86. Dock ska det aldrig vara den huvudsakliga anledningen att spela utan ses som rolig underhållning. Ju mer du lär dig om hästarna desto roligare blir det.

Vanliga frågor och svar om V86

Då går vinstpotten över till nästa lopp. Det är oftast vid dessa tillfällen som det är V86 med jackpott.

Nej, när den svenska spellagen infördes lyfte man ATG:s spelmonopol på travet. Det är dock ATG som är störst på svenskt trav.

Du kan hitta flera olika andelsspel på ATG:s hemsida. Det brukar även finnas andelsspel hos ATG:S ombud, till exempel dagligvarubutiker.

Du kan till exempel gå in på ATG:s hemsida, välja resultat och datum för det lopp som du är intresserad av. Då ser du snabbt vinnaren i varje lopp.