Hoppa till innehåll

Dagens Dubbel Tips

Ett av de mest populära spelen som Aktiebolaget Trav & Galopp erbjudet är Dagens Dubbel. Vad det handlar om är ett dagligt och mycket enkelt spel som alla kan lära sig att förstå. Det är just det som är charmen. Det hela går enkelt och smidigt. Det behöver inte kosta skjortan. Vidare kan de som vill spela systemspel. Det handlar om att pricka in vinnarna i två utvalda lopp. Här har alla svenskar en chans att vinna varje dag.

Cleaning a horse in the stable

Vad är Dagens Dubbel?

Dagens Dubbel är ett spel inom trav och galopp, där du ska pricka vinnaren i två utvalda lopp varje dag. Vanligtvis handlar det om de två sista loppen i antingen V65 eller V64 alternativt V75. Spelet är mycket enkelt och du behöver egentligen inga förkunskaper.

Faktum är att du kan spela det på skoj, helt utan att ha några kunskaper om trav. I det fallet kallar du det ett turspel på samma sätt som du skulle snurra på slotspelen i ett casino. Har du lite kunskaper, kan det dock gå lättare.

Här är det då bara att kolla in spelprogrammet och se vilka hästar som springer i de två loppen, läsa de senaste resultaten och vilka som har sprungit på de bästa tiderna. Bara det kan göra dig till en bättre spelare, vilket betyder att du har större chanser att pricka in de rätta ekipagen.

Spelets historia

ATG grundades redan 1974, vilket ledde till att en rad olika trav och galoppspel blev skapade med åren. Idag finns det massor av spela att välja på inom svensk travsport. Ett av dem är Dagens Dubbel som kunde spelas för första gången 1987. Det var den 30 december som de två första loppen i Dagens Dubbel kördes på Solvalla travbana.

Sedan dessa har populariteten för spelet växt lavinartat. Idag handlar det om den tredje mest spelade spelformen efter V75 och V86. Du har möjligheter att spela Dagens Dubbel varje dag alla dagar på året. Vissa gånger blir det skrällar med höga odds, medan det andra gånger blir favoriter.

I och med skapandet av Dagens Dubbel skapade de också en ny epok och era inom svensk travsport och alla tillhörande spelformer.

Så spelar du Dagens Dubbel

Att spela Dagens Dubbel är mycket enkelt. Här handlar det enbart om att ta ut vinnaren i två utvalda lopp. Ja, det kan låta enkelt. Visst är det också så om du jämför med att pricka in 7 rätt på V75 eller 5 rätt på V5. Ja, det är ju till och med svårare att pricka in en raket.

Dock är det inte alls så att du bara genom att välja en häst i varje lopp är garanterad vinst. Det kräver kunskaper och erfarenhet. Dock ska spel vara roligt, och spelar du Dagens Dubbel som tidsfördriv, kan det vara kul att satsa på en outsider då och då för att öka oddsen.

Systemspel

Om du vill öka dina chanser att vinna, då väljer du att spela systemspel på Dagens Dubbel. Att spela systemspel inom svensk travsport är något du kan göra på i stort sett alla spel som ATG erbjuder. Ett systemspel betyder att du garderar dig genom att välja ut mer än bara ett val i varje lopp.

I och med att det inte är lika många lopp som i det vanliga ATG tipset på mellan 5 – 8 lopp, kommer du här få en lite enklare uppgift. Dock är insatsen något högre på Dagens Dubbel, där den normala insatsen per spel ligger på 10 kronor.

Beroende på vilket odds du spelar för, kan det vissa gånger vara bra att ta 3 vinnare i varje lopp. Något som skulle resultera i ett pris av 3 x 3 x 10 kronor. Alltså spelar du för 90 kronor. Här behöver du då ett odds på minst 10 gånger för att få någon vinst.

Spela direkt i butiken

Det finns givetvis olika platser att spela Dagens Dubbel. Precis som med all annan svensk travsport, kan du spela på det gamla traditionella sättet i din spelbutik. Vissa gånger kan spelare föredra det, då det liksom får all information på en och samma plats.

Utöver det har du ju möjligheter att samtala med vänner och bekanta, samt få bra speltips av ägaren samt andra storspelare i kvarteret.

Spela online

Din andra chans att spela Dagens Dubbel är att spela online direkt hos ATG Play. Här får du då logga in med ditt spelkort, för att sedan kontrollera resultat och historik samt spelprogram direkt online. Naturligtvis är det många som gillar det här sättet att spela.

Du behöver inte gå upp ur sängen, eller klä på dig och gå ut. Är du redan ute, kan du bara logga in i mobilen var du än befinner dig. Att spela på svensk travsport online, är mycket enkelt, snabbt och bekvämt för alla svenska spelare.

Konsten att vinna på travet

Rakt av, så finns det inget recept på hur du vinner vid spel på svensk travsport. Här spelar det ingen roll vilket spel du väljer. Om det fanns skulle allt spel falla och spelbolagen gå omkull. Vad som finns är kunskap, som också måste användas tillsammans med tur och de rätta förutsättningarna.

Är det då så att du har kunskaper och intresse för trav och galopp, kommer det naturligtvis att ge dig extra chanser att vinna på dina tips. Ser du då till Dagens Dubbel, som bara består av två lopp? Ja, då ser du genast att chanserna ökar ännu mera.

Om du till sist studerar alla förutsättningar, kuskar, tidigare resultat samt form. Då har du gjort allt du kan för att använda så stor del av skicklighet som går i spelet. Efter det, är det bara att hoppas att det inte skräller eller att något annat oförutsett händer som kan ändra på resultatet.

Alternativa spel istället för Dagens Dubbel

Om vi först och främst ser till svensk travsport hos ATG, kommer det givetvis att finnas andra typer av spel att spela. Här kan du välja olika tips för varje dag som går. Med det sagt spelas V65 och V64 på onsdagar. Vidare finns V86 och V75 på helgerna, samt V5 varje dag på ett flertal trav och galoppbanor.

Det spel som ligger närmast Dagens Dubbel, är naturligtvis vinnare och plats. Här kan du då få det ännu enklare då du bara behöver spela på ett lopp och en vinnare. Bäst av allt, kan du spela på plats och då kan din häst springa in på de tre första platserna. I övrigt finns det andra spel online hos ett flertal andra spelbolag.

Spel hos andra spelbolag

Att just finna Dagens Dubbel att spela hos något annat spelbolag online är inte troligt. Dock finns det ett flertal svenska spelbolag med svensk licens, som erbjuder spel på trav och galopp. I det fallet är det störst chanser att finna bra trav och galopp hos exempelvis Unibet, Leo Vegas eller Expekt.

Här kan du exempelvis finna olika typer av tips och spel på enstaka lopp. Den största chansen att få bra trav online utanför ATG är att välja antingen Expekt eller Unibet. Dock är det ingen av den som kommer upp i den klass och det spelutbud som ATG erbjuder.

Så rättar du Dagens Dubbel

Att rätta Dagens Dubbel är precis lika enkelt som att spela. Om du är i spelbutiken, finns det idag stora chanser att de har öppet och visar loppen via ATG Live. I annat fall kommer du som missar tiden på grund av arbete eller familj, allt kunna läsa det i tidningen.

I andra fall handlar det om att rätta dina tipsrader och spel online.

Rätta direkt online

Om du spelar online, vet du också att du kan rätta allt online. Här finns det då flera möjligheter direkt på ATG´s hemsida. Är du i tid kan du se loppen i direktsändning via ATG Live. Om du missar det finns möjligheter att se loppen i efterhand eller kolla på dagens rätta resultat direkt på hemsidan.

Givetvis sänder också TV4 alltid Dagens Dubbel i direktsändning varje dag på samma tid. TV4 är också den kanal som alltid är med och sänder V64 och V75 varje gång de går av stapeln.

Se svensk travsport i direktsändning

Precis som vi redan berättat kommer du som har ett spelkonto på ATG, alltid kunna se alla lopp och spel via ATG Live. Vissa gånger finns de också att se i efterhand via ATG Play. Andra gånger kan du vara på annan plats och då kan du alltid se de stora tipsen via direktsänd TV.

Du som vill vara med alla vänner som tippar, kan också träffas i många spelbutiker. Här är de också uppkopplade till ATG Live, och sänder varje dag de olika loppen. Speciellt då det gäller Dagens Dubbel som är det tredje mest spelade spelet hos ATG.

Olika hjälpmedel för att bli en bättre spelare

När du vill ha bättre chanser att vinna, har vi redan berättat att det kräver intresse, kunskaper och tur. Det du kan påverka av de tre faktorerna, är ditt intresse och dina kunskaper. Direkt förstår du då hur viktigt det är att vara uppdaterat gällande de senaste som spelare.

Den bästa informationen får du naturligtvis alltid direkt på banan och stallbacken. Dock är det inte för alla möjligt att vara på plats vid varje tävling. Detta då banorna ligger spridda över hela landet. I det fallet är det viktigt att ta vara på alla de hjälpmedel som finns för att hålla dig uppdaterad.

I det fallet handlar det om att lyssna på de som vet och vara med när de bra tipsen ges. Det sker via ATG Play, TV4 samt i en rad olika travmagasin och dagstidningar.

ATG Play

Något av det allra bästa du kan kolla in är ATG Play. Här kommer du hela tiden finna nya uppdateringar, intervjuer och speltips från en rad olika kända profiler inom svensk travsport. Det bästa med allt är att du inte behöver vara där och snappa upp allt i direktsändning.

ATG Play är precis som en TV kanal online. Här bandas allt, så du i lugn och ro kan lyssna och se, studera och ta dina beslut. För dig som vill hålla dig uppdaterad med det senaste inom trav och galopp är ATG Play en ovärderlig informationskälla.

Travmagasin

Är det sedan så att du har tid och intresse, kan det vara väl värt att köpa eller prenumerera på en par olika travmagasin. Här ska du välja med omsorg, då det alltid är olika travprofiler och kuskar kopplade till olika magasin.

Med det sagt kommer vissa kuskar också att tippa, eller så finns det någon annan välkänd profil inom sporten som brukar kunna lista ut en rad svåra spel. Om du ser till deras årliga resultat, brukar de faktiskt många gånger gå med en viss vinst.

Nu är det inte bara i äkta travmagasin som du hittar experttips. De finner du också i dagspressen, där det också finns en travexpert hos varje blaska med anseende. Sist men inte minst finns det många grati8s informationskällor online. Även där kan du många gånger finna experttips från andra spelare.

Sammanfattning av Dagens Dubbel och svensk travsport

På den här sidan har vi behandlat Dagens Dubbel, som är den tredje mest spelade spelformen hos ATG. Vi har gått in på djupet och berättat hur du kan spela det och var det är möjligt att spela. Du har också fått redan på att det finns andra spelbolag som erbjuder spel på svensk travsport.

Dock finns det ingen som ens kommer i närheten av den höga kvalitet och bredd som Aktiebolaget Trav & Galopp gör. Helt enkelt får du alltid bäst spel och information hos ATG. Du har också fått reda på hur du kan öka dina chanser att vinna på Dagens Dubbel och andra spel på trav och galopp.

Där finns det två faktorer du kan påverka. Det ena är ditt intresse och den tid du lägger ned. Det andra är var du hämtar dina kunskaper och hur du uppdaterar dig. Den sista faktorn är turen. I det fallet får du bara lita på att dina val håller och att även turen står på din sida.