Hoppa till innehåll

V3

V3 är en spelform som lockar många travälskare. Det är en av de lite enklare spelformerna som du kan lämna in en par gånger om dagen. Det går dessutom att spela på året om vilket är ett stort plus i kanten. Du kan säkert gissa vad spelet går ut på med tanke på namnet, du ska alltså plocka ut den vinnande hästen i tre förutbestämda avdelningar. Vid få tillfällen räcker det med att ha två rätt men det är väldigt sällsynt.

a horse trotting in a field at sunset

Spela V3 på nätet eller hos ett ombud

Det finns väldigt många valmöjligheter om du vill spela på V3. Många väljer idag att spela direkt på nätet eftersom du inte måste ta dig någonstans. Då är det ATG som är förstavalet för många. Det som är bra med ATG är att de har en helt mobilanpassad hemsida. Du behöver alltså inte ha en dator för att kunna lämna in din kupong. ATG har också ett stort utbud av ombud runt om i hela Sverige. På deras hemsida kan du söka på stad eller butik för att se vart det är möjligt att spela i din närhet. 

 

Det som du måste vara medveten om är att radpriset för V3 ligger på hela 10 kronor. Du kan alltså inte ta ut allt för många hästar innan priset rinner iväg. 

Så mycket är det möjligt att vinna på V3

V3 omsätter inte alls lika mycket som många av de större loppen hos ATG eftersom det inte lockar lika många spelare. ATG själva räknar med cirka 100 000 kronor per omgång. Det kan vara mer under jackpott eller under en spelomgång V75. Om du vill ha möjlighet att vinna lite mer är det alltså bäst att pricka in V3:an samtidigt som man kör V75. För att vinna ska du alltså ha alla tre rätt.

Vilken tid börjar V3?

Det råder verkligen ingen brist på V3-spel. Normalt kan du lämna in en kupong mellan 2-3 gånger om dagen. Loppen brukar börja olika tider varje dag så det går inte säga exakt när du kan spela. Därför är det smartast att logga in på morgonen och se hur spelschemat ser ut under dagen. ATG har en väldigt tydlig hemsida där varje spelform har en egen meny. Du trycker alltså bara på V3 för att få upp de kommande loppen. 

Om du spelar några gånger i veckan kommer du snart veta ungefär när det är dags att lämna in kupongen. Du kan lämna in hur många kuponger du vill. Alltså kan du spela en själv och en kupong tillsammans med en vän om du skulle önska. Du kan också spela ett lite billigare och ett lite dyrare system. Möjligheterna är många när det kommer till trav.

Ett lopp som åker på Sverigeturne

En sak som också är väldigt roligt med V3 är att tävlingarna är utspridda över hela landet. Oavsett vart du bor i landet kan du räkna med att kunna spela V3 på en travbana nära dig. Alla Sveriges travbanor kommer anordna spelformen minst en gång under en säsong. Det finns ett bestående inslag och det är loppen från Solvalla varje onsdag. Har du ännu inte upplevt en travtävling live kan det varmt rekommenderas. Det är riktigt roligt och en bra möjlighet att lära dig mer om travbetting.

Även för nybörjare

Även om du inte är någon expert på svensk travsport kan du testa lyckan på V3. Det finns många duktiga travspelare som lever på sina travtips. De delar med sig av dessa i sina sociala kanaler. Du kan alltså lyssna på deras analyser och ta med de hästar som du också tror på. Eftersom det bara handlar om tre lopp kan du även chansa lite mer och hoppas på en eller två skrällar. Det är då du har chansen att vinna de stora beloppen. Du väljer själv hur mycket tid du vill lägga ner på speltips men det finns i alla fall mycket att ta del av. Det viktiga är att sålla bland alla tips.

Vanliga frågor och svar om V3

Nej, det kan även handla om galopptävlingar. Dock är det mycket vanligare med trav än galopp.

Det kan du se på spelkupongen hos ATG. Om du går in på avdelningen för V3 ser du starttiden längst upp på spelkupongen.

Det beror lite på hur många som vinner. Normalt så måste du ha tre rätt för att det ska ge vinst. I vissa enstaka fall kan det räcka med två rätt.

Det varierar lite från spelomgång till spelomgång men mellan 100 000 kronor och 200 000 kronor.