Hoppa till innehåll

V75

Om du vill spela på det största inom trav så är det V75 du ska välja. Varje vecka så omsätter det omkring 100 miljoner eller mer. Det kallas inte sällan för travets Elitserie och går alltid av stapeln på lördagar. Det är här som Sveriges bästa kuskar och travhästar gör upp mot varandra. V75 går på flera olika travbanor i Sverige inklusive Solvalla och Kalmartravet. Spelet går ut på att du ska gissa vinnarna i sju olika lopp. Vinsten fördelas sedan mellan alla som har 5-7 rätt.

V75

Så vinner du i V75

För att vinna i V75 ska du pricka in rätt häst i samtliga 7 lopp. Systemet blir dyrare ju fler hästar du väljer i varje lopp. Du kan spika en häst i varje lopp om du vill men det är extremt svårt att få sju rätt då. Målet är att få alla sju rätt men du kan även få utdelning på fem eller sex rätt. Det är inte säkert att någon får sju rätt varje helg. Då kommer vinsten flyttas över till nästa helg i form av en jackpott. 

Som ny spelare kan det vara svårt att lämna in en kupong. Det är svårt att veta vilka hästar man ska välja och hur många man ska ta i varje lopp. Därför är det vanligt att gå samman med flera personer och tippa för en högre summa. Det kan till exempel vara din familj eller kollegor på jobbet. V75 startar i princip alltid 16.20 så det är viktigt att du lämnar in ditt spel innan dess.

Köp en andel

Om du inte vill plocka ut dina hästar själv kan du köpa in dig på en andel. Då betalar du bara en summa och låter någon annan plocka ut kupongen. Hos ATG finns flera större andelsspel där 50 eller fler har lämnat in ett bidrag. Det betyder att den som gör andelen kan spela för flera tusen. Skulle ni få in kupongen delar alla lika på vinsten. Om det då blir miljonutdelning så får alla deltagare en bra slant. Du kan följa spelkupongen hela vägen och se hur mycket den skulle ge i utdelning. 

Det brukar finnas ett lite större utbud av andelar när det är jackpott av förklarliga skäl. Om du hittar en andel gäller det att vara snabb. Många andelar köps upp direkt, speciellt de som har visat goda resultat tidigare. Om du loggar in på ATG:s hemsida och klickar dig in på en specifik andel så ser du tidigare resultat och utbetalningar. Det är aldrig någon garanti för vinst men det är ändå ett bevis på vad de har gjort tidigare. 

Historien om V75

V75 har funnits sedan 1993 och är idag ATG:s främsta spel. Det är också det populäraste loppet inom svensk travsport. Varje lördag lämnar hundratals spelare in sina spelkuponger i hopp om att bli miljonärer. På nätet finns det flera sidor där folk delar med sig av sina tips och pratar om helgens lopp. Även på TV4 kan du följa sändningarna live och se hur snacket går i studion. För många är det mer eller mindre en livsstil att spela på travet. 

Något som alltid lockar med V75 är de höga vinsterna. Den största vinsten någonsin kom 2010 när 67 miljoner kronor delades ut. Det följs av 56 miljoner år 2012.

Det är inte konstigt att v75 är starkt förknippat med dessa drömvinster. Det brukar bli stora rubriker när det är miljonutdelning och det firas med buller och bång. Dock så måste det skrälla i flera lopp för att det ska bli miljonutdelning och drömvinster att tala om. 

Spela på V75 hos ATG

Det finns flera sätt du kan spela på V75 men många loggar in på ATG:s hemsida och plockar ut sin kupong där. Du kan även spela hos Svenska Spels ombud som finns i princip i hela landet. Det viktiga är att din kupong är inlämnad innan 16.20 när första loppet börjar. Det finns flera sätt du kan streama eller se loppen både live och i efterhand.

V75 körs traditionsenligt på lördagar men vid vissa tillfällen sätter de in extralopp på söndagar. Det är dock ganska sällsynt. Det första loppet börjar alltid 16.20 på lördagar och lockar mycket tittare.

Innan du spelar bör du analysera de olika loppen noga. Hos ATG finns det en kommentar om varje häst och vad experterna tror att den har för chanser. Oddsen kan ändras innan loppen startar så ha lite koll på detta. Försök även att läsa andra fristående analyser så du har något att jämföra med. Ju mer information du har att gå på desto bättre. 

Köp en Harry Boy

Det finns flera sätt att betta på loppen om du är intresserad. Många väljer att köpa en Harry Boy istället för att ta ut hästarna på egen hand. Du har säkerligen sett reklam för Harry Boy en eller flera gånger. Det är ett spännande hjälpmedel som passar såväl nybörjare som proffstippare. Det enda valet du gör är att bestämma vilken summa du vill spela för. Du kan även prenumerera på Harry Boy om du spelar varje vecka. 

Harry Boy kan plocka ut alla hästar åt dig eller en del av kupongen. Det är upp till dig själv. Du kan välja om du vill spela Harry Boy chans med en kupong som innehåller fler skrällar. Då blir det högre vinster ifall du skulle få in din vinst.

Om en häst blir struken

Om en häst skulle bli struken i ett lopp byts den ut mot din första reserv. Blir två hästar blir strukna tas två av dina reserver in. Du får välja ut dina egna reserver om du vill, annars plockar datorn ut dem. Du kan alltid se på din kupong vilka hästar som är dina reserver. Ibland blir en häst struken med ganska kort varsel så du kan alltid kolla din kupong precis innan loppet startar.

Så kan du följa V75

När du har lämnat in din kupong vill du säkerligen följa med i loppen. Du kan antingen följa det på TV eller genom att logga in på ATG:s hemsida. Om du har spelat hos ATG ser du alltid din kupong och vilka hästar du har i varje lopp. Din kupong rättas också efter varje lopp så du ser hur många rätt du har. Du kan även se vad utdelningen är efter varje lopp. 

Det är också en speciell upplevelse att se ett V75-lopp live. Har du en travbana i närheten av där du bor kanske det är värt ett besök. V75 går av stapeln på 23 av Sveriges 33 travbanor. Det kan också bli en rolig utflykt om du inte har en travbana just i din stad.

Vanliga frågor och svar om V75

Om det skulle bli så låg utdelning att ingen får 5, 6 eller 7 rätt flyttas alla pengar till nästkommande omgång. Det är då det blir jackpott. Det brukar vara stora rubriker och mer reklam inför ett V75 så ingen ska missa vad som sker. 

Det finns flera sätt. Du kan till exempel kolla på text-tv eller klicka dig in på ATG:s hemsida. Det brukar även redovisas i de flesta dagstidningarna.

Den högsta vinsten i skrivande stund delades ut 2010 där summan var strax över 67 miljoner kronor. Det har även delats ut flera drömvinster strax under denna summa genom åren.

Du delar vinsten lika med alla andra som har köpt in sig på samma andel.