Hoppa till innehåll

Dagens Dubbel

Är det något spel som är en riktig favorit hos många så är det nog Dagens Dubbel. Det går snabbt, alla kan vara med och det kan ge riktigt fina vinster. Ett bra koncept för framgång med andra ord. Allt du behöver göra för att vinna är att välja rätt häst i två lopp. Du kan antingen spika två hästar eller plocka ut lite fler alternativ. Det beror på hur mycket du vill att din kupong ska kosta. Det viktiga är att du får ihop ett riktigt bra odds. 

Den minsta insatsen för Dagens Dubbel är fem kronor så du kan göra det till en daglig aktivitet om du vill. Det är lika roligt att göra ensam som tillsammans med vänner eller familj.

Dagens dubbel

Hitta ditt eget sätt att spela

Dagens Dubbel kan se väldigt olika ut beroende på vilken arena som är värd för loppet. Därför skiljer sig också oddset väldigt mycket. Försök att hitta minst en skräll om du vill få upp den potentiella utdelningen lite. Att välja mellan två-tre hästar i varje lopp brukar vara lagom. Då kostar det inte allt för mycket samtidigt som du har en lite större chans att få in dina hästar. 

Du kan alltid läsa på i förväg om vilka hästar som ska tävla och se vad de står i för odds. Då kan du ta ut dina hästar i lugn och ro och behöver inte stressa fram en kupong. Om du söker efter Dagens Dubbel speltips kan du även se vad andra har tänkt spela på.

Dagens Dubbel är unikt för ATG

Det är endast ATG som får erbjuda Dagens Dubbel under det namnet. Däremot kan du själv sätta ihop en dubbelkupong hos andra spelbolag som fungerar på i princip samma sätt. Men om du vill spela på originalet är det alltså till ATG du ska bege dig. Det som är unikt Dagens Dubbel är att du alltid tippar vinnaren i två efterföljande lopp. Hos andra spelbolag kan du välja ett lopp som startar på lunchen och ett på kvällen. Om det finns två lopp under dagen där du tror starkt på ett vinnare är det alltså läge att spela. 

Din dubbel är inte heller låst som den är hos ATG. Du kan lägga till en fotbollsmatch eller något annat spännande tips om du vill få upp oddset ytterligare. Det är helt upp till dig själv.

Speltips för Dagens Dubbel i sociala medier

Även om Dagens Dubbel är en populär spelform är det inte lika många experter som lägger ner energi på att dela med sig av speltips inför varje omgång. Om du fortfarande vill veta hur andra har spelat finns det andra sätt att ta reda på det. På Facebook finns det till exempel flera grupper som delar travbetting och betting i allmänhet. Om du går med i en  eller flera sådana kan du både starta egna trådar och se vad andra helst spelar på. 

Eftersom Dagens Dubbel bara är två lopp behöver du inte alltid tänka lika mycket på vilken häst som är favorit och vem som kan skrälla. Om du bara satsar en liten summa varje dag kan du välja några favoritnummer eller se till att få ihop ett bra odds. Sedan är det bara att sitta och hoppas på den där stora skrällen. 

Fördel med fasta odds

Många spelar Dagens Dubbel varje dag och håller det som ett av sina favoritspel. En sak som gör det så populärt är att oddsen alltid är fasta. De ändras alltså inte även om fler lägger sina spel på samma häst. Det finns många exempel på travfantaster som har lyckats försörja sig bara genom att spela DD. Men det är lika roligt för nybörjare att få in lite extra spänning i vardag.

Med inspiration från USA

Namnet Dagens Dubbel är direkt hämtat från USA där det hette Daily Double. Det var ikonen Håkan Olsson även kallad “lillis” som hämtade hem uttrycket och konceptet. Han har gjort mycket för svensk travsport och är alltså den som först kom med idén. Olsson presenterade idén för ATG som genast blev eld och lågor. Sedan 2015 har vi därför kunnat spela DD hos ATG. 

När DD introducerades hade ATG patent på all svensk travsport. Dock var travet inte så jätteuppmärksammat i Sverige under denna tiden och många valde istället annan betting hos konkurrenten Svenska Spel. Dagens Dubbel gav ATG ett välbehövligt lyft. Idag finns det en helt annat intresse kring travet än vad vi har sett tidigare.

Så spelar du Dagens Dubbel

På ATG:s hemsida finns en spelkategori med alla spel. Där kan du klicka på DD för att få fram dagens spel. Då får du fram de två lopp som är aktuella för dagen. Där kan du se alla hästar, kuskar och vart loppet går. Om du klickar på en specifik häst får du även upp alla de senaste resultaten samt en kort kommentar från en expert. Du ser även vilket odds hästen har. När du hittar en häst du vill spela på markerar du bara den så den blir grön. Du får spela på hur många hästar du vill. 

När du känner dig nöjd är det bara att lämna in ditt spel. Det minsta du kan spela är alltså 5 kronor. Om du väljer två hästar i varje lopp med 5 kronor som insats blir det alltså 20 kronor.

Vanliga frågor och svar om Dagens Dubbel

Du kan spela det en gång om dagen. Ofta börjar det första loppet runt 20.00 eller lite senare. Det andra loppet följer strax efter.

Nej, det är två separata spel även om de fungerar på i princip samma sätt. Skillnaden är att Lunch Dubbel spelas kring lunchtid och Dagens Dubbel alltid går på kvällen.

Det ser du normalt inte hur mycket du kan vinna när du lämnar in din kupong. Du kan dock räkna ut det om du lägger ihop oddset på dina hästar med din insats. Då får du en bra hum om hur mycket du kan vinna.