Hoppa till innehåll

V4

Om du tycker att V75 och V86 känns lite för svåra kan V4 vara ett väldigt bra alternativ. Precis som du hör på namnet går det ut på att pricka vinnaren i fyra lopp. Det går dessutom att spela på varje dag om du skulle önska. Normalt så går första omgången kring lunchtid och den andra under kvällen. Det kan vara i kombination med ett lopp som V86. Du måste välja ut dina hästar med omsorg eftersom du bara vinner med fyra rätt. Det går inte få utdelning för tre eller två rätt vilket är lite unikt för V4.

Aerial view of horse racing field

Historien om V4

V4 är ingen ny företeelse utan det har funnits i ATG:s sortiment sedan 2006. Det har främst blivit en favorit hos de som inte spelar så ofta eller de som inte vill lägga en förmögenhet på spel. Som en konsekvens av detta omsätter det inte lika stora summor som du kanske är van vid hos ATG: Dock finns det människor som vunnit cirka 500 000 vilket inte för fy skam. Speciellt kring lunch brukar det skrälla rejält i vissa lopp. Då har du verkligen chansen att få in en lite större vinst. 

Ju fler hästar du tar med på kupongen desto större möjligheter har du. Men din kupong blir också dyrare att lämna in. Det gäller att hitta en bra balans här så du plockar ut en kupong som du känner dig nöjd med. 

En större lunchtävling

Om vill spela på hästar under lunchen är V4 ett av de bästa alternativen. Du kan även spela det samtidigt som du lämnar in en V86. Även om du inte får in din V86:a eller V75:a kan du vinna genom att pricka alla rätt i V4. Det är också möjligt att spela på den franska ikoniska banan Vincennes. Det är en exklusiv tävling för ATG. Något som är positivt med det är att du inte tävlar mot så många andra. Det är alltså större chans att du blir ensam vinnare om du får in en riktig fullträff.

Lämna in din kupong snabbt och enkelt

Det är väldigt enkelt att kryssa för de hästar du vill satsa på och lämna in en spelkupong. Du kan själv plocka ut hästarna eller överlåta den uppgiften till Harry Boy. Det är alltid bra att läsa på om loppen i förväg. Det finns ett stort utbud av speltips på nätet som du kan ta del av helt gratis. 

V4 är något dyrare än många andra kuponger. Radpriset kostar 2 kronor så det kommer snabbt ticka uppåt när du börjar lägga till en del hästar. Många väljer därför att ta ut minst en spik, alltså säker häst. Det är ett väldigt enkelt sätt att hålla ner priset lite. Det kan du till exempel göra om det finns en klar favorit i ett lopp.

Hitta speltips för dagens omgång

V4 är inte en lika populär tävling som många andra inom svensk travsport och därför finns det inte samma stora utbud av speltips. Om V4 körs under dagens V75 eller V86 kan du dock läsa de speltips som finns för dem. Du kan även gå mer på känsla eftersom det bara är fyra lopp det handlar om. Det viktiga är att du hittar en strategi som du själv är nöjd med. 

Finns det fler i din närhet som brukar spela på travet så kan ni tillsammans läsa på om hästarna och kanske ta ut en kupong tillsammans. Då kan ni även spela för lite mer pengar. Det kan ni göra en eller flera gånger i veckan. Det blir även en rolig aktivitet som ni kan göra tillsammans.

Glöm inte att rätta din V4 kupong

Om du följer loppen brukar det vara roligt att rätta kupongen samtidigt. Du kan till exempel titta på loppen och pricka av hästarna allt eftersom loppen går. Spelar du online så kommer din kupong rättas automatiskt. Då kan du logga in när loppen är slut och se om det blev någon vinst eller inte. Har du spelat hos ett ombud är det ditt eget ansvar att rätta kupongen och lämna in den vid en eventuell vinst.

Vanliga frågor och svar om V4

Du måste ha alla fyra rätt för att du ska vinna något på V4.

Det är väldigt olika och beror helt på vilka lopp som körs den dagen. Därför är det bäst att titta på spelkupongen och se när första loppet ska dra igång. Starttiden är samma som spelstopp.

Du betalar 2 kronor per rad. Priset stiger ju fler hästar du väljer att ta med på din kupong.